OSEBNI STILIST

Razlog, da nekdo poišče osebnega stilista, nikakor ni v tem, da se sam ne bi znal primerno obleči. Večinoma osebnega stilista poiščejo osebe, ki imajo za povprečen okus že sami dovolj dober slog oblačenja. Se pa zavedajo, da se pri svoji izbiri gibljejo v nekem ozko izbranem »varnem« krogu oblačil in njihovih kombinacij.

Eno najbolj pogostih in zmotnih prepričanj je, da za obisk stilista je potrebno imeti popolno postavo. Bistvo stiliranja je ravno v tem, da vsako postavo naredim vizualno skladno in čimbolj popolno. Ne boste verjeli, a ravno pri manj popolnih postavah pride dobro stiliranje še posebej do izraza.

Cene stiliranja so dostopne skoraj vsakomur, oblačila, ki vam jih bom pri tem izbrala, pa od nivoja modne trgovine, v kateri bo stiliranje izvedeno. Sama večinoma pripravljam izbor z oblačili srednjega in višjega srednjega cenovnega razreda. Možnosti je več, odvisno od vaših želja in pričakovanj. Cena naj vas nikar ne odvrne od stilske preobrazbe, saj imate možnost izbirati med različnimi cenovnimi nivoji.

Velikokrat je pri ljudeh tudi zmotno razmišljanje, da jih bo stilist oblekel le po zadnjih modnih smernicah. Seveda stilisti skrbno spremljamo zadnje modne smernice, a modo jemljemo kot samoumevni in nujni napredek na področju oblačil, čevljev in modnih dodatkov ter kozmetike.

Osebni stilisti oblačimo za vsakdanje življenje. Poleg same modnosti, pri izbiri oblačil upoštevam tudi njihovo funkcionalnost, vzdržljivost kot tudi skladnost z ostalimi oblačili. Izbrana oblačila so tako največkrat kombinacija klasičnih in modnih krojev.